Blogger Buzz  thumbnail

Blogger Buzz

Published Oct 26, 22
10 min read

Guest Blogger Guidelines

Maar doe jezelf een plezier en koop alvast je eigen domeinnaam (kostprijs: minder dan 10 euro per jaar), zodra je zeker weet dat het je menens is. Het liefst houden ze beiden verband met je naam en of de onderwerpen waarover je blogt. En maak het vooral niet nodeloos ingewikkeld.Zo kan je je blog netjes gescheiden houden van je privé en behoud je makkelijker het overzicht. Ik weet wel, een goed/mooi functionerend blog is belangrijk. Maar toch: wacht niet tot je blog helemaal naar je zin is alvorens te beginnen bloggen. Zeker als beginnend blogger kan je zomaar tientallen uren tijd verdoen met het zoeken naar de juiste vormgeving en indeling, het experimenteren met plugins en het knoeien met instellingen allerhande.

Wat je dan wel doet? Je kiest een bepaalde oplossing waar je voorlopig vrede mee kan nemen, en begint zo snel mogelijk artikelen te schrijven. Overigens heb je ook geen excuus om bij de pakken te blijven zitten als je moet wachten op iemand die je helpt om je blog op te zetten: begin in dat geval gewoon te schrijven in Word voor mijn part.

De eerste werkzaamheden op je blog gebeuren in alle stilte. Schrijf eerst tien goeie blogberichten en publiceer ze (tegelijk). Pas daarna ga je reclame maken voor je blog. Waarom? Niemand bezoekt graag een bijna leeg blog (blogger lifestyle). Als er al wat artikelen op je blog staan geef je je eerste bezoekers de gelegenheid om meteen al wat rond te klikken op de site en zich vertrouwd te maken met wat jij hen te bieden hebt.

Zo geef je een goede eerste indruk! En blijf dat doen zolang je blogt. Inspiratie vervliegt voor je het weet en dan is het altijd handig om wat ideeën achter de hand te hebben. Een blogschrift, blogplanner of zelfs een compleet informatiesysteem voor je blog doen hier wonderen! Als je blogt dan zijn sociale media heel belangrijk.

News Blogger Template

Bovendien kan je zo erg eenvoudig contact leggen met trouwe en toekomstige lezers. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je via sociale media inspiratie voor latere blogonderwerpen. Plaats dus een link naar je blog in al je social media-profielen. Publiceerde je een nieuw artikel, maak er dan een gewoonte van om het systematisch te delen op alle social media waar je actief bent.

Betrek je volgers en vrienden van bij het begin bij je blogproject. En dan heb ik het niet alleen over het feit dat je nieuwe artikelen met hen moet delen, maar: vertel wat een blog precies is (voor heel wat mensen is het fenomeen “bloggen” nog quasi onbekend)vraag hen waarover ze graag zouden willen lezenbetrek hen bij de keuze van je blognaamvraag hen om advies omtrent de lay-out en de indeling van je blogdeel een stukje uit een artikel dat binnenkort op je blog zal verschijnen… En ook na de start van je blog is het natuurlijk zaak om content te brengen die blijft hangen bij de lezers van je blog (blogger lifestyle).

Niks mis mee, natuurlijk! Maar in het begin van je blogavontuur loop je over van inspiratie en ambitie en het gevaar bestaat dat je al je kruid ineens verschiet. Beloof jezelf en je lezers dus niet dat je dagelijks een nieuw artikel online zult zetten als je jezelf nog niet bewezen hebt dat je zulks ook effectief kan waarmaken.

Dingen verlopen zelden of nooit zoals je ze voordien had ingeschat: misschien vind je die insteek of dat topic toch niet zo boeiend als gedacht, lezers reageren nauwelijks op artikelen waarvan jij dacht dat ze succesvol zouden zijn, of net het omgekeerde; berichten waarvan jij dacht dat ze nauwelijks zouden worden gelezen blijken een instant hit te zijn.

Maar nog beter is het als je ook bereid bent het concept bij te schaven of zelfs helemaal af te voeren als je merkt dat het je ding niet is, of niet helemaal werkt zoals gepland. Het internet bulkt van de tips om je blog beter te maken, meer bezoekers naar je blog te krijgen.

Blogger Event

Houd er echter rekening mee dat niet elke tip van toepassing is op elk blog. Bovendien kunnen sommige tips nogal overweldigend en ontmoedigend zijn als je pas bent gestart met bloggen. Doe vooral je eigen ding. Pas de blogtips toe waarvan jij spontaan zegt: “Yes, dat lijkt me wel leuk, hier kan ik (in dit stadium van mijn blog) zeker wat mee!” Misschien wel de belangrijkste tip die ik je kan meegeven (blogger lifestyle).

Om het vol te kunnen houden is het belangrijk om plezier te maken terwijl je blogt. Ondanks alle goede voorbereidingen kan het een flinke poos duren eer er bezoekers op je blog komen. Niemand kent je blog nog en de concurrentie met andere bloggers is groot. Probeer in ieder geval vrij regelmatig te bloggen.

Je wordt minder makkelijk vergeten. De meeste mensen vinden een blog succesvol als er veel bezoekers op afkomen. Het is dan ook zaak om heel regelmatig nieuwe artikels aan je blog toe te voegen die mensen willen lezen. Omdat er steeds meer blogs zijn is het belangrijk om met verhalen te komen die zich onderscheiden van wat al op het internet te vinden is.

Bekende namen zijn hier Word, Press. com en Blogger (ook wel bekend als Blogspot. com). Mogelijke alternatieven zijn Wix en Weebly. Bloggen is misschien iets minder populair dan een aantal jaren geleden. Maar schrijf je graag en deel je graag kennis en verhalen, dan is een blog zeker nog een krachtig medium.

Ja, je kan geld verdienen met bloggen. Voorwaarde is wel dat je blog een voldoende groot publiek kan bereiken. Liefst nog binnen een bepaalde niche. Pas dan wordt je blog een interessant platform voor een adverteerder - blogger lifestyle. Nee, een blogartikel hoeft geen bepaald aantal woorden hebben. Wel moet een artikel voldoende informatief zijn.

Wat Doet Een Blogger

Naast tekst kan een blogpost trouwens ook foto’s en andere multimedia bevatten - blogger lifestyle. Daardoor heb je vaak minder woorden nodig.

Enorm veel mensen willen bloggen, hebben de wereld iets te vertellen, maar de vraag is: waar begin je? Heb je voldoende technische kennis om een blog te maken, en vooral: kun je pakkend schrijven voor een specifieke doelgroep? Eén ding is zeker, bloggen kun je leren. Geen enkele blogger startte met de perfecte blog, bereikte direct een groot publiek of verdiende onmiddellijk veel geld met een blog.

Om je op weg te helpen geeft Editio je een aantal tips - blogger lifestyle. Handig als je zelf ambitie hebt om een blog te beginnen! Als je van voetbal houdt, blog over de voetbalwereld en niet over sport in het algemeen. En kies binnen de voetbalwereld weer een deelonderwerp. Ga af op waar je verstand van hebt en wat je interesseert.

Zoek voordat je een blog gaat schrijven uit wie jouw doelgroep is. Voor wie schrijf je? Hoe bereik je deze mensen? Maak een persona van iemand uit de doelgroep en schrijf voor hem of haar een blog! Er zijn heel veel bloggers, ook in jouw niche. Zoek ze op en vraag of je een gastblog mag schrijven.

Waarom ben jij de expert binnen jouw niche? Schep een persoonlijke band met je lezers en laat jezelf zien! Het oog van de lezer wil ook wat. Start daarom professioneel (bijvoorbeeld met Word, Press). Schaf ook een domeinnaam en Word, Press thema aan (blogger lifestyle). Zo straal je professionaliteit uit aan jouw lezers.

Loic Fashion Blogger

Erg demotiverend natuurlijk, maar ‘nothing comes easy’. Blijf daarom actief, schrijf regelmatig over relevante zaken. Dit trekt lezers aan. Speel in op de actualiteit. Als jij de eerste bent die over relevante zaken blogt, zul je merken dat jouw blogs sneller gevonden worden. ‘The money is in the list’ is wat marketeers zeggen - blogger.

Bouw daarom een mailinglijst waar mensen zich op kunnen abonneren. Social media en bloggen gaan hand in hand. Word actief op Twitter, Facebook, Instagram, You, Tube en andere relevante social media en deel jouw blogs op social media. Grote kans dat je jouw doelgroep makkelijker kunt bereiken op deze kanalen.

Ze helpen je zeker op weg naar een succesvol blog. Heb je al een blog of wil je een blog beginnen? Onze tutor Jan van Mersbergen (succesvol blogger) helpt je bij jouw queeste. Hij geeft je meer tips en leert je hoe je een goed blog schrijft in de cursus Blog schrijven.

Meer informatie over de cursus Blog schrijven.

Beginnen met bloggen is leuk, maar ook spannend. Waar moet je je eerst op richten? Van andere bloggers hoor je waarschijnlijk goedbedoelde tips, maar je weet nog niet hoe je deze toe moet passen. In dit artikel vind je 13 tips voor beginnende bloggers zodat jij een knallende start met jouw blog hebt! Ik vond schrijven altijd al leuk.

Facebook BloggerDestijds was het gewoon een online dagboek en wist ik niets van bezoekersaantallen, vindbaarheid in de zoekmachines en deelde ik mijn blogs ook niet via social media. In 2012 deed ik een eerste serieuze poging als blogger. De afgelopen 9 jaar heb ik met ups en downs geblogd over allerlei verschillende onderwerpen en leerde ik steeds meer over alles wat erbij komt kijken.

Bovendien is het bepalend voor wat je nodig hebt - freelance copywriter. Begin jij jouw blog als ondernemer? Dan heb je waarschijnlijk al een eigen URL en kun je een aantal stappen overslaan. Wanneer je geld wil verdienen met jouw blog (zelfs al wil je dat niet vanaf de start), dan moet je ook rekening houden met bepaalde voorwaarden die niet van belang zijn wanneer jij gewoon even jouw gedachten met de wereld wil delen.

Dat vond ik althans. Iets uitkiezen wat makkelijk te onthouden is, wat past bij waar ik over wil schrijven (terwijl ik nog niet zo goed wist waar ik over wilde schrijven) én dan ook nog iets kiezen wat nog niet bezet is. Ik wil je als tip meegeven dat het verstandig is om iets te kiezen dat NIET op een aparte manier wordt geschreven.Ik koos jaren geleden voor de naam Loves 2 Love en ondanks dat ik er heel blij mee ben gaf het door de jaren heen wel wat problemen. Veel mensen denken dat het Love 2 Love is, of Loves to Love. Bovendien zijn er in het buitenland al heel veel Loves 2 Love accounts op social media, wat het ook meteen lastiger maakte om daar mijn accounts te claimen.Als beginnende blogger komt het regelmatig voor dat je niet tevreden bent over het thema dat je hebt gekozen. Niet zo gek ook, want je weet gewoon nog niet zo goed wat je precies wilt in een thema. Het is helemaal niet erg als je eens een keer wisselt van thema, maar probeer je blog niet elke maand een ander uiterlijk te geven - blogger lifestyle.

Plus Size Blogger Business Professional

Voor een hobbyblogger die eerst wil testen of het bloggen wel iets voor hem/haar is raad ik aan om te kiezen voor een gratis website. Maar wil jij een professionele blog neerzetten, of is je doel om hier op termijn geld mee te verdienen? Dan zou ik kiezen voor een eigen gehoste website - blogger lifestyle.Ze zeggen wel eens dat perfectionisme de stiekeme moordenaar is van productiviteit. Geloof me, dat is echt zo. Vooral in het begin is het best wel eens lastig om op publiceren te drukken, want voor je gevoel is het nooit goed genoeg. Maar als het nooit goed genoeg is kom je geen stap verder en blijf je altijd een beginnende blogger.

Waarschijnlijk minder. Deze artikelen schreef ik zonder de zoekmachines in gedachten en ze waren vaak niet compleet. Maar dat maakt niet uit, want het was oefening om te komen tot waar ik nu ben (blogger lifestyle). Dus begin gewoon en maak je niet te druk over dat het niet goed genoeg is.

Maar ik zie nu vaak dat beginnende bloggers ontzettend bang zijn dat ze het niet goed doen voor de zoekmachines (blogger lifestyle). Daar komt het perfectionisme weer om de hoek, met als gevolg dat je niet durft te beginnen. Zeker weten dat je meteen goed van start gaat met SEO? Volg dan de beginnerstraining de basis van SEO.

Latest Posts

Boekhouder Bree

Published Apr 05, 24
6 min read

Ibeo: Boekhouder Voor Echte Ondernemers

Published Apr 04, 24
7 min read

Boekhouder Kapelle

Published Mar 19, 24
7 min read